I forbindelse med at Københavns kommune opsagde vejoverenskomsterne i 2000 vedtog grundejerforeningen ved generalforsamlingsbeslutning den 13. februar 2001 at etablere en vejfond med det formål at forestå vedligehold af foreningens veje, kantsten og fortove. Vejfonden skal vedligeholde 1.621 m. vej og 2.887 m. kantsten og fortov. Veje og fortove har status af ”private fællesveje”.
Vejsynsrapport
Det blev samtidig besluttet at lade en konsulent udarbejde en tilstandsrapport over veje og stier.
Rapporten er udarbejdet af Hartvig Consult ApS. Rapporten, som udarbejdes i maj 2001, konkluderer at alle fortove og kantsten trænger til opretning/udskiftning og at alle veje trænger til renovering/ny belægning. Rapporten anbefaler en totalrenovering. Udgift til totalrenovering blev anslået til 4,3 millioner kr. eller ca. 45.000 kr. pr. medlem. Se rapporten her.
Opdateret vejsynsrapport
Efter at vejsynsrapporten havde ligget i 20 år, fandt bestyrelsen det betimeligt at få opdateret status, og bad Hartvig om at få lavet en opdateret rapport. Den kom i efteråret 2021, men af grunde relateret til GDPR, må den ikke ligge online på vores hjemmeside. Kontakt webmaster hvis du har brug for at se den (webmaster@gfholmehus.dk).
Kontingent
På den ekstraordinære generalforsamling februar 2001 fastsættes kontingentet til 1.000 kr. I november 2001 blev vejfondskontingentet hævet til kr. 1.200. I 2002 hæves kontingentet til 1.500 kr., i 2003 hæves kontingentet til 1.600 kr., i 2004 hæves kontingentet til 1.800 kr., i 2005 hæves kontingentet til 2.000 kr. og i 2006 fastholdes kontingentet på 2.000 kr.
Plan for vedligehold
I forbindelse med generalforsamling 2000 omdelte bestyrelsen ”Information vedrørende vejvedligeholdelse”. Papiret indeholder overvejelser om plan for vejvedligehold. Papiret blev diskuteret, men der blev ikke vedtaget en egentlig plan. Siden har skiftende bestyrelser ladet udføre forskellige vedligeholds- og renoveringsarbejder. Disse arbejder har hvert år medført diskussion på generalforsamlingerne og dannet baggrund for kontingentforhøjelser, men der er aldrig vedtaget en egentlig plan. Det har imidlertid hele tiden været klart, jf. kontingentstørrelsen, at der ikke kan blive tale om en totalrenovering, ligesom der ikke har været stemning for at foreningen optager lån til renovering af vejene.
Den siddende bestyrelse arbejder ud fra følgende prioriteringer:
- Nødvendige reparationsarbejder af vej, kantsten eller fortov, som har udløst et påbud eller forventes at udløse påbud, hvis de ikke bliver udført.
- Vejbelægninger renoveres når nødvendigt, idet det er meget bekosteligt at retablere en vejkasse, hvilket kan blive nødvendigt såfremt vejbanen slides ned. Vejbelægninger skønnes at holde i 15 år.
- Kantstene oprettes og fortove renoveres i takt med at der bliver råd til det. Det tilstræbes at kantstene og fortove renoveres som sammenhængende stykker jf. skitse.
Planen medfører at der går mange år førend alle kantstene og fortove i foreningen er renoveret jf. skitse.
Fra arkivet
- Skitse over foreningens matrikler og veje
- “Romertalsskitse” til vejvedligeholdelsesplan
- Bestyrelsens orientering om vejvedligehold (2000)
- Vejsynsrapport (Hartvig Consult Aps)
- Overenskomst med Københavns Kommune (opsagt 1999)
Links
- Vej og Park om private fællesveje
- Lov om private fællesveje (privatvejsloven)
- Bekendtgørelse om standsning og parkering i København
- Vej og Parks publikationer om vedligehold af private fællesveje (vedligehold) (renovering)
- Færdselsloven
- AB92